Rize'ye "Doğayı Zehirleme, Toprağına Sahip Çık” Projesiyle Ödül

Rize'ye "Doğayı Zehirleme, Toprağına Sahip Çık” Projesiyle Ödül
Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, "Doğayı Zehirleme, Toprağına Sahip Çık” Projesiyle ödül almaya hak kazandı.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 2019'un en iyi proje ödülleri, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katıldığı törende sahiplerini buldu.

Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü temsil eden “Doğayı Zehirleme, Toprağına Sahip Çık” projesiyle katılan Rizeli çiftçi Yeter Topçu, ödül aldı.

Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesinde ödül alan tek İl Müdürlüğü olurken, Topçu ödülünü Bakan Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli’den aldı.

Törende konuşan Bakan Pakdemirli, kadınların her alanda olduğu gibi tarımdaki yerinin de oldukça önemli olduğunu vurguladı,

Bakan Pakdemirli, ''Kadınlar olmasa, biz kendimize, tarım ülkesiyiz diyebilir miydik acaba? Yahut kadınlar üretmese, şehirli aç kalmaz mıydı mesela? Veya bir et nasıl aş olur, bir ot nasıl keş olur düşünebilir miydik acaba? Evet, işte biz bugün tarım diyorsak, hayvancılık diyorsak, gıda diyorsak; bunların kadın elinden çıktığını da biliyoruz demektir. Kadınlarımız, tarladan sofraya, çiftlikten çatala kadar, tarımsal üretimin her aşamasında, çok önemli işlevler yüklenmektedir. Yani toprak ananın bereketi, analarımızın eliyle katmerlenmekte, bereketine bereket katmaktadır.' Dedi ve kadınlara bu kapsamda, girişimcilik ve istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yapıldığını belirtti.

​Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında Ankara’da düzenlenen Girişimci Kadın Çiftçiler Proje Yarışmasında Rize’yi temsil eden çiftçi Yeter Topçu’yu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

rize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(2).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(3).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(4).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(5).jpgrize-tarim-ve-orman-mudurlugu-“dogayi-zehirleme-topragina-sahip-cik”-projesiyle-odul-almaya-hak-kazandi-(1).jpg