Kızıltan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Rize'de Açıldı

Kızıltan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Rize'de Açıldı
Ticari araçlara ‘Psikoteknik Belgesi’ veren Kızıltan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, Rize'de açıldı.

“Güvenli yolculuğun ilk adımı” sloganıyla yola çıkan Kızıltan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, Rize Merkezde Doktorlar Sitesinde hizmete girdi.

PSİKOTEKNİK NEDİR?

Çalışma psikolojisinin bir dalı olan psikoteknik değerlendirme, bireyin belirli bir işte ki yeterliliğinin ortaya konması amacıyla, gerekli bedensel ve zihinsel özelliklerinin testler aracılığı ile ölçülmesidir.

PSİKOTEKNİK RAPORU NEDİR?

Psikoteknik Raporu,kişilerin bedensel ve psikolojik durumlarının sürücülük yapmaya elverişli olup olmadığını gösteren,psikolog ve simülatör eşliğinde gerçekleştirilen 1 saatlik testin akabinde verilen bir rapordur.

PSİKOTEKNİK RAPORU'NU KİMLER ALMALIDIR?

Karayolu taşıma yönetmeliğine göre sürücülerde aranan şartlardan birisi Src Belgesi ve Psikoteknik değerlendirme raporudur. Ticari amaçla araç kullanan tüm sürücüler (yolcu,eşya ve yük taşıyan tüm sürücüler)ve ceza puanlarının doldurulması sebebiyle ehliyete el konulan sürücüler için zorunludur.

PSİKOTEKNİK RAPORU NASIL ALINIR;

Psikoteknik raporu yalnızca Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlarca verilmektedir.

Minimum 1 saat bilgisayar destekli test cihazında 9 aşamadan oluşan psikolojik değerlendirme sonrasında rapor tanzim edilmektedir.

Psikiyatri uzmanı tarafından yeniden değerlendirilip, e-rapor hazırlanmaktadır.

KIZILTAN PSİKOTEKNİK DEĞERLENME MERKEZİ, gerekli tüm şartları sağlayarak Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden ruhsat alarak Rize/Merkezde hizmet vermeye başladı.

RANDEVU İÇİN İLETİŞİM: 0464. 210 50 53   GSM: 0530 936 50 53 Doktorlar Sitesi Kat: 3 RİZE

kiziltan-psikoteknik-degerlendirme-merkezi-rizede-acildi.jpg