Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ÇAYKUR Paketleme İhanetine! Büyük Gaf!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ÇAYKUR Paketleme İhanetine! Büyük Gaf!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÇAYKUR’un 97 Milyon TL’ye ihale edilen paketleme fabrikasının nasıl 633 Milyon TL’ye mal olduğunu sormadı, 97 Milyon TL’lik yatırımı 633 Milyon TL olarak açıklayarak büyük bir gafa imza attı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

1 milyar 103 milyon lira olan 28 adet projenin toplu açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, yatırımlarla ilgili bilgi verirken ÇAYKUR'un, bölgenin ve Rize'nin en önemli kurumu olduğunu dile getirdi.

2014 yılında dönemin ÇAYKUR Genel Müdürü olan ve 2018 yılında kendisi tarafından istifa ettirilmek suretiyle görevden alınan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu tarafından ihaleye çıkarıldığında en düşük ihale teklifi 81 Milyon TL olmasına rağmen 97 Milyon TL’ye ihale edilen ancak yaklaşık 700 Milyon TL’ye mal edilen ÇAYKUR İyidere Paketleme Fabrikasının 2019 yılı fiyatlarıyla 150 Milyon TL’ye yapılabilecek olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında büyük bir gafa imza atarak 97 Milyon TL’lik yatırımı 633 Milyon TL olarak açıklarken adeta ÇAYKUR’a yapılan ihaneti! görmezden geldi. 97 Milyon TL’lik maliyetin 633 milyon TL’ye nasıl yükseldiği ve ÇAYKUR Paketleme Fabrikasında paranın nereye harcandığını görevden aldığı İmdat Sütlüoğlu’na sormayan Erdoğan, "Bugün ÇAYKUR'un 633 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdiği çay paketleme fabrikasının da açılışını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERİMİZ

ÇAYKUR Paketleme Fabrikası 97 Milyon Liraya İhale Edildi 700 Milyon Liraya Mal Oldu