9 günlük bayram tatilinde Ayder Yaylası'nı 32 bin kişi ziyaret etti

9 günlük bayram tatilinde Ayder Yaylası'nı 32 bin kişi ziyaret etti
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde de ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunan Rize'nin Ayder Yaylası 32 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Ziyaretçilerine doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sunan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan başta Ayder Yaylası olmak üzere birçok yaylaya 9 günlük Ramazan bayramı tatilinde de ziyaretçiler yoğun rağbet gösterdi. 9 günlük bayram tatilinde 28 bini yerli, 4 bini yabancı olmak üzere 32 bin kişi Ayder Yaylasını ziyaret etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan yaylaları 9 günlük bayram tatilinde 28 bini yerli, 4 bini yabancı olmak üzere 32 bin kişi ziyaret etti.

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkan Vekili Erdal Sarı, AA muhabirine, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin yoğun geçtiğini söyledi.

Her geçen yıl bölgeye ilginin arttığına işaret eden Sarı, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin birçok turizm bölgesi gibi Ayder Yaylası'na da yoğun ilgi oldu. Bölgemizdeki bütün konaklama tesislerimizde bayram boyunca yoğunluk yaşandı. Hava da gayet güzeldi. Bölgemize gelen bütün misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz."

Sarı, bayram tatilinde daha çok yerli misafirleri ağırladıklarını belirterek, "Yurt dışından gelen gurbetçi misafirlerimizin de bölgemizi ziyaret etme fırsatı oldu." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansi

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum