Pehlivan : "Yolun sonu görünüyor"

Pehlivan : "Yolun sonu görünüyor"
Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı ve Yazar Halil Pehlivan yazdı: "Yolun sonu görünüyor"

Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı ve Yazar Halil Pehlivan, "Yolun sonu görünüyor" başlıklı yazısını kaleme aldı.

Pehlivan, yazısında şunları kaydetti: " Gün geçmiyor ki canımızı sıkan bir habere denk gelmeyelim.
Gün geçmiyor ki “dünyanın sonu mu geldi?” diye düşünenleri haklı kılacak bir durumla karşılaşmayalım.
Ne yazık ki dünyanın gidişatını gördükçe düzeleceğine dair umitler giderek azalmakta.
Kabul etsek de etmesek de yeni yıla başladığımız ilk saatlerdeki temenniler yerini umutsuzluğa bırakmakta.
Savaş, katlıam, soykırım, zulüm, işkence, ölüm… ardı ardına ve artarak devam etmekte.
Hem de vahşice. Hem de insanlığın gözüne baka baka; utanmadan ve sıkılmadan 'güçlüyüm ve öyleyse haklıyım' dercesine…
Zalimliğin 'siyonisçesine' dönüp baktıkça soykırımın normalleştirildiğini soyleyenleri haklı çıkarmakta.
Çünkü bu zamana kadar edilen itirazlar; gücü elinde elinde tutanların vurdumduymazlığına heba edilmiş durumda.
Maalesef Gazze’de, 'yeryüzü labaratuvarında' masum insanların üzerine denenmedik silah bırakılmadı.
Atılmadık bomba, test edilmedik teknoloji kalmadı.
Ne yazık ki bütün bu olup bitenler sekiz buçuk milyar insanın gözünün önünde cereyan etmekte.
On binlerce insanı katleden siyonistlere dur diyebilecek olanlar, ciddiye alınmadığı gibi; 'yetti artık…' dercesine haykıranlar ise acıları kuşanmış bir şekilde her yeni güne gözünü açmakta…
Işin nereye varacağını kestirmek çok zor.
Bir Filistinlinin bile sağ kalmaması üzerine yapılan planların ardı arkası kesilmiyor.
Geliştirilen katliam sılahlarına ait haberleri okuduğumuzda tüylerimiz ürpermekte, kanımız adeta donmakta.
Henüz haberdar olmayanlar da öğreniversin; İsrail Gazze'deki bombalama çılgınlığını yöneten yapay zeka makinesi 'Lavender' denilen sistemi geliştirdi.
Lavender, İsrail ordusundaki yetkili kişilerce geliştirlmiş bu yapay zeka sistemi, ilk aşamada kendisine tanımlanan veriler ve sahip olduğu algoritmalarla öncelikle profilleri oluşturup hedefleri tespit ediyor. Sistem, bir sonraki adımda hedeflere nereden saldırılacağını belirliyor. En son aşamada ise sistem tarafından bombalama mühimmatı seçiliyor ve bombalama işlemi gerçekleştiriyor.
Gazze Şeridi’ndeki 2,3 milyon insandan toplanan bilgileri yapay zekâ temelli programla bir kitlesel gözetleme sistemi aracılığıyla analiz ediyor, değerlendirilip ardından her bir kişinin bombalanma öncelik sıralaması yapılıyor. Bu sıralamaya göre bombalama işlemi gerçekleştirilmekte.
Lavender’de, hedeflerin evlerine girdiği anı gerçek zamanlı olarak tespit edebilmek için çeşitli otomatik programlar kullanılıyor. Bu programlar binlerce kişiyi aynı anda takip ediyor, ne zaman evde olduklarını belirliyor ve hedef belirleme sistemine otomatik bir uyarı gönderiyor, o da daha sonra evi bombalamak için işaretliyor. Genellikle geceleri aileleriyle birlikte evlerinde hedef alıyor. 'Where is my daddy?'' (Babam Nerede?) gibi otomatik sistemler kullanılmakta. Sonuç olarak, çoğu masum sivillerden oluşan binlerce Filistinli, özellikle çatışmanın ilk aşamalarında yapay zeka programı tarafından verilen kararlar nedeniyle İsrail hava saldırılarında öldürülmüş durumda.
İsrail’in yapay zeka destekli bu korkunç sistemi, Filistin’de yaşanan dramı ve İsrail’in soykırıma varan insanlık suçunu açık ve net bir şekilde anlatmaktadır.
Modern kelime dağarcığı ile anlatmaya bile zorlandığımız İsrail terörü, 21. yüzyılda yeryüzünü nasıl fesada sürüklediğini apaçık ortaya koymaktadır. Modern teknolojilerinin bütün imkanlarını katliam için seferber eden İsrail’e karşı yeryüzü ölçeğinde güçlü bir şekilde itiraz edilmemesi yakın bir zamanda küresel ölçekli büyük bir sorunla karşı karşıya kalacağımızı göstermektedir.
Büyük umutlarla başladığımız her yeni günün sonunda yorgun düşmemiz yetmezmiş gibi yarına dair hayellerimizin bir bir sönüp gitmesi ne acı verici bir durum.
Küresel güçlerin yol belirleyip o istikamete doğru yeryüzünü sürüklemeleri ne sarsıcı bir durum.
Güzel günler umuduyla yola çıkanların bir süre sonra 'ne yazık ki yolun soru görülüyor' düşüncesiyle ümitsizliğine kapılması ne acı bir durum…
Açıkçası
Insanlık bir yol ayrımında.
Ya kainatın altını da üstünü de rahat bırakmayanlara karşı bir ve birlikte olup yeter artık diyerek güçlü bir şekilde karşı koyacağız,
Ya da yılın sonunu bekleyenler gibi yolun sonu nereye denk gelirse düşüncesiyle … amaçsız yol yürüyenlere eşlik edeceğiz.
'Bizden yanasınız…' diyenlerin karşısında; 'Billahi… ne sizdeniz ne de sizden yanayız' diyerek saflarımızı sımsıkı hale getireceğiz,
Veya onlardan olarlala birlikte kainatın “ışığını söndürmeye kalkanların” safında kayıt altına alınanlardan olacağız.
Geç olmadan.
Geç kalmadan.
Kararımızı vermek durumundayız.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.