Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Rüzgar Geç Esti, Ancak 1 Puan Oldu

Rüzgar Geç Esti, Ancak 1 Puan Oldu

Futbolda kaybederken kazanmak,kazanırken kaybetmek diye terimler vardır.

Hafta içi alınan 6-0'lık hezimet elbette hepimizi üzmüştür. Ancak bu yenilgiden yeterli derslerin alınmadığını bugün Denizlispor maçında kaybedilen 2 puanla daha bir perçinlenmiş oldu.

21 takımlı ligde bu yıl 4 takım bir alt lige düşecek. Dolayısıyla önceliklerimiz küme düşmeye en yakın takımları yenmek ve araya mesafe koymak olmalı. Geçen hafta Gençlerbirliği, bugünde Denizlispor'a 2 puan kaybettik. Birer puan hediye ettik.

Maça gelince kötü başladık. Çıkarken kaybedilen top, kaleciden gelen topu değerlendiren Rodallega'nın attığı golle 1-0 geriye düşüyoruz. Topu kaybeden,yerinde olmayan, dönen topa müdahele edemeyen 53 numaralı Mejnak. 53 numara Rizenin plakası.Bu ne yaman çelişki. Hafta içindede çıkarken rakibe topu ikrameden gol yediren adam yine Mejnak.

İlk yarıyı yenik kapatıktan sonra Boldrin ve Baiyano`nun oyuna girişiyle Rizespor oyuna ağırlığı koydu. Baskı kurup pozisyonlar üretmeye başladı.

Skoda ile yakaladığımız pozisyonlar ve kaçan fırsatlar. Skoda formsuz olsa bile rakip forvetler için ciddi tehdit. Yakın oynayacak, seken ve dönen topları tamamlayacak yardımcı lazım.Dk.85 te Kemal RÜZGAR oyuna giriyor.Çok geç hamle karambolde atılan gol ve kaybedilen 2 puan. Kazanılmış 1puan demiyorum. Hazırdan kaybedilmiş 2 puanın kalanı 1 puan.

Defansın (1.bölge) görevi savunmaktır.Orta alanın(2.bölge)hazırlıktır. Forvetin(3.bölge) hücüm ve gol atmaktır.

Buradaki görevler dışında pas alışverişi,yardımlaşma,kademe,oyun disiplini süperligde olması gerekenlerdir.

Hakem kötü bir maç yönetti.1.dk.da lehimize verilmeyen faul sonrası,aleyhimize verilen faul ve sarıkart.Dk.49 Denizlispor hücümda Mesanoviç şut atmaya çalışırken takımarkadaşı Rodayega çarpıp düşüyor ve aleyhimize frikik veriliyor.İlerleyen bölümlerde Denizlispordan Sagal temas olmamasına rağmen yerde yatıyor.Rodayega direkt Rizesporlu futbolcuya tekme atıyor.Topun dışarı çıkmasını istemiş.Hakem sarıkart veriyor.Ancak müdahele olmadan geçirilen zamanlar ve sonuç 1-1

Denizlispor seyrettiğim en zayıf ekiplerden.Bizden giden RecepNİYAZ takımın en iyisi.

Rizesporda takımın en iyisi Gökhan AKKAN.Maalesef ligin en zayıf takımı en çok pozisyonu bizim maçta buluyor.Savunmada oynayan MERİAH kendini halı sahadamı zannediyor.İnce oynuyor,55.dk.da hücumdayken 35 m.den rakip kaleye şut atıyor.SORUMSUZ

Tomas hocanın,oyun oyuncularına futbolun temel kurallarını hatırlatması ve disipline etmesi ŞART.

ÇAYKUR RİZESPORùn en büyük eksikliği forma aşkı ve takım ruhunu yansıtacak kafa kağıdına RİZE yazacak veya RİZE`li gibi hırsını arkadaşlarına geçirecek futbolcular olmaması.Transfer sezonunda liglerimizde 53 numaralı forma giyen futbolcular olmak üzere bu topraklarla bağı olan ( PARASAL DEĞİL) gönül bağı`da olabilir.

ANKARA KEÇİÖREN `DE oynayan Barış Alper YILMAZ alıcıgözle izlenip alınabilir.Hem ekonomik,hem Rizeli hemde 20 yaşında.

Kaptan Abdullah elinden geldiğince yapmaya çalışıyor.Ancak yetersiz kalıyor.TALBİ gözardı edilmesin.Elde tutulsun.

Görüşmek üzere,sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi