Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Ligler Süresiz Ertelensin

Ligler Süresiz Ertelensin

İnanamıyorum.

Yaşananlar,yaşanabileceklerin göstergesidir.

Hiç kimse 3 maymunu oynayamaz,oynamamalı.

CUMHURİYETİMİZİN kuruluşunun 92.yıldönümünü kutladığımız bugünlerde bunlarıda gördük.

Milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde bile ülkemizi yönetenler ile yönetmeye aday olanlar bu güzel ve anlamlı günde bile biraya gelmedi,gelemedi,gelemiyor.

YAZIK.HEMDE ÇOK YAZIK.

Hırslarımız akıllarımızın fersah fersah önüne geçti.Kişisel çıkar ve menfaatler toplum ve millet menfaatleri önüne geçti.

Bir önceki hafta yapılan bir hakem hatasına kaybedilen puan sonrası  kıyametleri koparan yöneticiler,bir sonrası hafta hakem hatasıyla kazanılan puan sonrası sus pus oluştu.

Hakem hatası istemiyoruz diyemiyorlar.Hakem bize hata yapmasın diyorlar.(Bu işin doğasında hata ve hakem hatası var ve olacak.)

Maalesef millet olarak spor kültürü olan bir millet olamadık.Futbol kültürü olan bir millet olamadık.Sadece kazanmaya endeksli bir topluma dönüştük.Yeterki kazanalım.Nasıl olursa olsun.

Bunu sadece sporda yapmıyoruz başta siyaset olmak üzere bütün alanlarda maalesef mantık aynı.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

Futbol federasyonu seçimlerinde( Ülke futbolunu kalkındırıp geliştirecek geniş toplum kitlelerine ulaştıracak,futbolu sevdirecek) adil ve tarafsız yönetime değil kendi kulüp menfaatlerine yakın gözükenler destekleniyor.Bu ve benzeri pazarlıklar alel aleni yapılıyor.

Ortada bir pasta var ve herkes o pastadan pay almak istiyor.Adil ve tarafsız olacaksa sorun yok.Herkes pastanın en büyük dilimi kendisinde kalsın istiyor.

Böylece hata ve özellikle hakem hataları oluşunca istenmeyen durumlar ortaya çıkıyor.

Kabul edelim.

Bu işi beceremiyoruz.Doğru dürüst beceremiyoruz.Yasalarımız var.uygulayamıyoruz,Uygulamıyoruz.

Dün hakemleri tehdit eden,aşağılayan ve itibarsızlaştırmaya çalışan bir yönetici başkan hala bu ülkede başkanlık yapabiliyorsa,yapıyorsa bütün bunlara müstehakız.

Sezon başından beri Trabzonspor’un hakem hataları dolayesiyle mağduriyetini kabul edebiliriz.Ancak bu Gaziantepspor maçı sonrası hakemlerle ilgili yapılanları ve konuşulanları hoş göstermez.

Cezalar caydırıcı olmaktan uzak.Sporda 6222 sayılı bir kanun çıktı.Sporda şiddeti önleme yasası olarak kabul edildi.Bakın sporda şiddet azaldımı?Artan şiddet olaylarına karşın ceza alanlar arttımı?

Burada takımdaşlık olarak bakmayalım.Önceliğin millet menfaatı ve vatan olduğunu unutmayalım.

Yoksa bu günleri arar duruma gelebiliriz.

O zaman en sağlıkllısı Futbolu nadasa bırakalım.Kendimize gelene kadar,aklımız başımıza alana kadar ara verelim.Yoksa çok geç olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi