Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kazanmak Güzel, Çaykur Rizespor İçin Lig Yeni Başladı

Kazanmak Güzel, Çaykur Rizespor İçin Lig Yeni Başladı

Çaykur Rizespor için lig bugün yeniden başladı.

Sekiz haftadır , Bülent Korkmaz yönetiminde kaybetmeyen ve 2.5 puan ortalaması yapan Aytemiz Alanyaspor  karşısında 2 – 0 gibi net bir skorla kazanmak güzel.

Son haftalarda takım olma yönünde aşama kaydeden Çaykur Rizespor, bugün beklenenin aksine karşısında yumuşak bir rakip buldu. Tahmin edilenden daha kolay bir galibiyet elde etti.

Sakatlıktan sonra takıma katılan kaptan Gökhan'ın defansın sağına geçmesi, Baiano`nun orta alana geçmesi, takım direncini artırdı. Bununla beraber orta alanda Sabo ilk kez oyunda oynadığı süreçte, küsmeden ve takıma katkı vererek oynadı. Djokoviç bu ikilinin yanında tamamlayıcı bir etki yarattı.

İlerde , sağda Boldrin, solda Tyler Boyd ve ortada Pohjanpalo ile  rakibe etkili olmaya çalıştılar.

10.dakikada ceza alanı sol köşesinden Boldrin`e yapılan müdahele sonucu kazanılan serbest vuruşu yine Boldrin kullandı.

 Topu altı pas çizgisi sağ köşesinde bekleyen Selim Ayìn kafasına gönderdi.

Selim topu yere doğru kafayla gönderdi.Kaleci Serkan topu ancak ağlarda gördü. 1-0

Sezon başından beri takım savunmasında ciddi sıkıntılar yaşayan Çaykur Rizespor, bugün ilk kez takım savunmasında fazla zafiyet yaşamadan bir müsabaka oynadı. Burada rakip takımın baskı yapmadan oyunu kendi alanında kabul etmesininde etkisi olmuş olabilir.

Savunmada Holmenìn 40.dakikada rakibe ( Babacar ) yaptığı gereksiz müdaheleyi saymıyorum. Sarı kartı olan Holmen`in pozisyon hatası ve gereksiz müdahelesi olası bir kırmızı karta ve 10 kişi kalmaya yol açabilirdi. Hakem pozisyonu atladı. VAR sistemi olaya müdahil olmadı.

İlk yarı, 1 – 0 Çaykur Rizespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı, ilk yarının aksine Alanyaspor`un baskısıyla başladı. Bu baskı sonucu Çaykur Rizespor takımında yorgunluk emareleri gözüktü.

Çaykur Rizespor `da 65. dakikada yapılan değişiklikler , takıma olumlu bir hava kattı.

Alanyasporun  baskısı kırıldı.68.dakiakada  Umar rakip sahada baskıyla kazandığı topu, ceza alanı dışındaki Dabo`ya verdi.  Dabo driplinkle cezaalanı içine girdi. Rakip defans elemanının darbesiyle kendini yerde buldu. Hakem Fırat Aydınus tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Djokoviç maçın skorunu tayin etti.

Bu dakikalardan sonra oluşan pozisyonlarda gol çıkmadı.

Çaykur Rizespor  - 2

Aytemiz Alanyaspor -0

Bu maç, milli ara öncesi, takım için çok önemli idi.

8 haftadır içerde dışarda kaybetmeyen bir takıma gol yemeden 2-0 gibi net bir skorla galip gelmek çok güzel.  Kendi sahasında 2 maç üst üste kazanmak, kazanma alışkanlığı yaratabilir. Bundan sonraki süreçte dışarda alınacak puan veya puanlarla tehlikeli bölgeden uzaklaşmak olmalı.

Kazanılan bir maç sonrası eksikleri görmek, kaybedilen bir maç sonrası eksikleri görmekten daha önemlidir.

Bugün takım savunmasında geçmişe göre daha başarılı bir Çaykur Rizespor vardı.

Ancak defans ortasındaki Holmen,in bireysel hatası bütün bu yazılanları boşa çıkarabilirdi.

Duran toplar, ve serbest atışlarda rakibe pozisyon vermedik. Duran toplardan 2 gol kaydettik. Kazanılan serbest vuruş Boldrine yapılan faul sonrası oluştu. Asist yine Boldrin tarafından yapıldı. Bu pozisyon dışında Boldrin topsuz oyunda yok. Takım savunmasına katkısı yok.

Sezon başından beri takım olma yönünde en önemli maçımızı oynadık. Bireysel olarak, ilk 11 de başlayan oyuncular yanında, sonradan oyuna dahil olan oyuncularda ciddi katkı yaptılar.

Darısı önümüzdeki müsabaka olmak üzere diğer maçlara.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi