Türkiye Kamu-Sen Üyeleri Rize’de Memur Maaş Zammını Bordro Yakarak Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen Üyeleri Rize’de Memur Maaş Zammını Bordro Yakarak Protesto Etti
Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Rize'de 2020 yılı memur maaş zammını protesto için bordro yaktı.

Türkiye Kamu-Sen Rize Temsilciliğine bağlı sendikaların üyeleri, Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkında toplanarak, bordro yakma eylemi yaptı.

Alanda toplananlar adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, kamu emekçilerinin bugün maaşlarını aldıklarında, ağustos ayındaki toplu sözleşmeden beri ifade ettikleri acı gerçeklerle yüzleştiklerini söyledi.

Memurların ortalama 160 lira, emeklilerin de 100 lira zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacağını belirten Köseoğlu, geçen yıl yüzde 4+5'e, bu yıl da 4+4'e mahkum edildiklerini ve iktidarın 2019'daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam yüzde 9,2 zam yaptığını söyledi.

Gerçekleşen enflasyonun yüzde 11,84 olduğunu ve buna göre memur maaşlarının enflasyonun gerisinde kaldığını ifade eden Köseoğlu, şunları belirtti: "Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları 2019'da gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir.

Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz."

Memur ve emeklinin enflasyonun altında ezildiğini vurgulayan Köseoğlu, olumsuz bir darbeyi daha kaldıramayacaklarını savundu.

Köseoğlu, "Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır." dedi.

Basın açıklamasının ardından sendika üyesi memurlar maaş bordrolarını yaktı.

turkiye-kamu-sen-uyeleri-rize’de-memur-maas-zammini-bordro-yakarak-protesto-etti-(3).jpgturkiye-kamu-sen-uyeleri-rize’de-memur-maas-zammini-bordro-yakarak-protesto-etti-(2).jpgturkiye-kamu-sen-uyeleri-rize’de-memur-maas-zammini-bordro-yakarak-protesto-etti-(8).jpgturkiye-kamu-sen-uyeleri-rize’de-memur-maas-zammini-bordro-yakarak-protesto-etti-(7).jpgturkiye-kamu-sen-uyeleri-rize’de-memur-maas-zammini-bordro-yakarak-protesto-etti-(6).jpgturkiye-kamu-sen-uyeleri-rize’de-memur-maas-zammini-bordro-yakarak-protesto-etti-(4).jpg