Rize’ye Biri Geçici Görevle 2 Onkoloji Doktoru Atandı

Rize’ye Biri Geçici Görevle 2 Onkoloji Doktoru Atandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde tıbbi onkoloji uzmanı kalmaması nedeniyle Rize’ye biri geçici görevle olmak üzere 2 tıbbi onkolog atandığı öğrenildi.

olay53’ün edindiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (RTEÜ) Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezine bir uzman doktor ataması yapıldı. 95. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile Tıbbi Onkoloji Uzm. Dr. Cengiz Karaçin, Rize’ye atandı. Bakanlığın ayrıca, Ankara Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Ayşegül İlhan Güleşen’i de geçici görevle RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde görevlendirdiği bilgisine ulaşıldı.

Geçici görevle 1 aylık bir süreçte Rize’de hizmet verecek olan Uzm. Dr. Ayşegül İlhan Güleşen’in yarın (9 Kasım 2020 Pazartesi) Rize’de göreve başlaması bekleniyor.

95. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile ataması yapılan Tıbbi Onkoloji Uzm. Dr. Cengiz Karaçin’in ise 19 Kasım 2020’ye kadar Rize’ye gelerek göreve başlaması bekleniyor.

Rize’de daha önce görevli 2 tıbbi onkoloğun üst üste tayinlerinin çıkması ve son onkolog doktorun Eylül ayı başında tayin olması nedeniyle RTEÜ Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezinde tıbbi onkolog kalmamış, burada tedavi gören hastalar farklı illere gitmek zorunda kaldığından Eylül ayından sonra doktor açığını kapamak için kente geçici görevlendirilen doktorlarla hizmet verilmeye çalışılıyordu.