Rize’de Nöbetçi Kuyumcu Uygulaması Başlıyor

Rize’de Nöbetçi Kuyumcu Uygulaması Başlıyor
Rize’de Pazar günleri ‘Nöbetçi Kuyumcu’ uygulaması başlıyor. Uygulamayla birlikte pazar günleri kentte 2 kuyumcu açık olacak. Kentteki ilk nöbetçi kuyumcular ise Zen Pırlanta ile Atasay Kuyumculuk olacak.

Rize Kuyumcular Derneği (RİKUD) Başkanı Cevat Keresteci, 18 Ekim 2020 Pazar gününden itibaren kentte artık her pazar günü 2 kuyumcunun ‘Nöbetçi Kuyumcu’ olarak hizmet vereceğini söyledi.

Başkan Keresteci, ‘Nöbetçi Kuyumcu’ uygulamasını yaz başı başlatmayı düşündüklerini ancak Kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulamayı bu hafta sonuna kadar ertelemek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Yeni normalleşme sürecine girildiğinden bizde Kuyumcular Derneği olarak normalleşme sürecine göre çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kapalı olduğumuzdan dolayı daha önce gazetenizde ve haber portalınızda yer alan eleştiri haberleri ile vatandaşların mağdur olduklarına yönelik sitemleri vardı. Kuyumcu esnafımızın bir tek pazar günü vardı. Yönetim kurulu toplantımız ile kuyumcu esnafımızla yaptığımız görüşmelerde pazar günü açılmasına pek sıcak bakılmadı. Ancak görüşmelerimizin sonucunda 2 kuyumcunun nöbetçi olarak hizmet vermesine karar kılındı. Hemen hemen 10 yıl sonra ilk kez bu pazar günü kuyumcu esnafı hizmet verecek. Bundan böyle de her pazar günü 2 kuyumcu arkadaşımız hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

Kuyumcu esnafı için güvenlik konusunun en önemli konu olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Keresteci, İl Emniyet Müdürlüğünden pazar günü için de destek verileceğini ifade ederek, “Bizim için en önemlisi güvenlik. Pazar günleri hizmet vereceğimizden dolayı güvenlik yönünde biraz endişeliyiz ama inşallah emniyet bize bu konuda destek verecek ve pazar günleri de sokağımızı da gözetleyecekler. Kuyumcu esnafımız hemen hemen 10 yıl öncesinde pazar günleri hizmet veriyordu. Ancak o dönem emniyetin de güvenlik yönündeki telkinleri doğrultusunda açmamaya başlamıştık. Hatırlarsanız o dönemlerde sokağımızda polis nöbetçi kulübesi kurulmuştu. Pazar günleri kuyumcu esnafı açmamaya başlayınca da nöbetçi kulübesi kaldırılmıştı.” Dedi.

Keresteci, uygulamanın 12 ay olarak düşünüldüğünü ve bu süreçteki duruma göre gelecek yıl yeni karar alınabileceğini kaydederek, 18 Ekim 2020 Pazar günü Atasay Kuyumculuk ile Zen Pırlanta’nın nöbetçi kuyumcu olarak kentte hizmet vereceklerini ifade etti.

cevat-keresteci-(2).jpgatasay-kuyumcu.jpgzen-pirlanta.jpg