Rize’de İşini Defolu Yapan Müteahhide Yeniden Yaptırma Cezası

Rize’de İşini Defolu Yapan Müteahhide Yeniden Yaptırma Cezası
Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle ihale kapsamında yaptırılan fakat vasfına uygun şekilde yapılmayan çalışmaları yıktırıp, aynı yüklenici firmaya yeniden yaptırdıklarını söyledi.

Rize İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle köylere kazandırılan yatırımların bir kısmı ihale usulüyle yüklenici firmalar tarafından yapılıyor. Yapılan ihalelerle yüklenici firmalara verilen parapet duvar, taş duvar, menfez ve beton gibi yatırımlar İl Özel İdaresine ait kontrol mühendisleri tarafından ihale şartnamesinde yer alan vasıflara uygun yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Şartnamede yer alan maddelere uygun şekilde yapılmayan yatırımlar, yüklenici firmaya yıktırılıp ceza olarak yeniden inşa ettiriliyor.

ibrahim-turut-004.jpgMeclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve köylerimize çağımızın gereklerine uygun hizmetleri kazandırmak adına özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İl Özel İdaresi ekiplerimizce yapılan asfaltlama, yol genişleme ve bakım onarım gibi yatırımlarımızın dışında parapet duvar, taş duvar, menfez ve beton gibi yatırımlarımızı da Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle ihaleler kapsamında yüklenici firmalar üzerinden hayata geçiriyoruz. Yapılan bu yatırımlarımızı da kontrol mühendislerimizce kontrol edip vasıflara uygun olanları kabul ederek ödemelerini gerçekleştiriyoruz. Vasıflara uygun olmayan çalışmaları ise yine işi yapan yüklenici firmalara yıktırıp, aynı firmalara vasıflara uygun bir şekilde yeniden yaptırıyoruz. Bu şekilde kontrol mekanizmalarımızı kullanarak yatırımlarımızın daha kalıcı ve uzun ömürlü olmalarını sağlıyoruz” dedi.

rize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(5).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(3).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(8).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(12).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(1).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(10).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(13).jpgrize’de-isini-defolu-yapan-muteahhide-yeniden-yaptirma-cezasi-(2).jpg