Rize’de Gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Bölge Finalinde Karadeniz Bölge Birincileri Belirlendi

Rize’de Gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Bölge Finalinde Karadeniz Bölge Birincileri Belirlendi
“Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” Karadeniz Bölge Finali Rize'de gerçekleştirildi. Karadeniz bölge birincileri erkekler kategorisinde Samsun’dan, kadınlar kategorisinde Ordu’dan çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla her yıl Kur’an kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde il/ilçe birinciliği seçimi için yarışmalar yapılmış ve birinci seçilenler bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştı.

09-10 Eylül 2021 tarihlerinde Rize’de yapılan bölge yarışmasına; Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Amasya, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinden, kendi illerinde birinci olan öğrenciler katıldı.

Rize İl Müftülüğü ev sahipliğinde Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler kıyasıya yarışarak bölge birinciliği için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu erkekler kategorisinde Samsun’dan yarışmaya katılan Bafra Merkez Kur’an kursu öğrencisi Erdoğan Okka, kadınlar kategorisinde Ordu’dan yarışmaya katılan Altınordu Bölge Yatılı Kız Kur’an kursu öğrencisi Müzeyyen Yılmaz bölge birincisi seçildi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, bölge birincisi olan öğrencileri tebrik ederken, gayret ve emeklerinden dolayı hocalarına, desteklerinden dolayı da ailelerine teşekkür etti.  Müftü Çakmakçı, 23-26 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye finalinde de aynı başarıyı tekrarlamalarını temenni ederek muvaffakiyetler diledi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

rizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-2.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-6.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-3.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-5.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-4.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-9.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-7.jpgrizede-gerceklestirilen-kuran-i-kerimi-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-bolge-finalinde-karadeniz-bolge-birincileri-belirlendi-8.jpg