Rize Şehir Hastanesinin Yapılacağı Yer Kesinleşti. İşte Rize Şehir Hastanesinin Yapılacağı Alan

Rize Şehir Hastanesinin Yapılacağı Yer Kesinleşti. İşte Rize Şehir Hastanesinin Yapılacağı Alan
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, olay53'e yaptığı açıklamada Rize Şehir Hastanesinin Gündoğdu'da deniz dolgusu üzerinde yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Şehir Hastanesinin yapılacağı yeri olay53'e açıkladı. Milletvekili Avcı, 1000 yataklı Rize Şehir Hastanesinin Sağlık Bakanlığı’nın en uygun alan olarak belirlediği Gündoğdu'da 300 dönüm deniz dolgusu üzerinde yapılacağını söyledi.

Milletvekili Avcı, olay53 haber muhabirimiz İbrahim Köroğlu’na yaptığı açıklamada Rize Şehir Hastanesinin yapılacağı yerin belirlenmesi için alternatif alanların Sağlık Bakanlığına sunulması amacıyla milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve sağlık paydaşlarıyla yaptıkları değerlendirmeler sonucunda alternatif alanların tamamını Sağlık Bakanlığına sunduklarını ve Sağlık Bakanlığı’nın Şehir Hastanesi için en uygun yer olarak Gündoğdu’yu belirlediğini kaydederek, “Rizemize 300 dönüm alan üzerinde kazandıracağımız dev bir eser olan Rize Şehir Hastanesi yeri için Sağlık Bakanlığımız nihai kararını vermiştir. Şehir Hastanesi yapılabilecek tüm alternatif alanları Bakanlığımıza sunduk. Sağlık Bakanlığımız tarafından bu alanlarda yapılan incelemeler neticesinde Rize Şehir Hastanesi için en uygun yerin Gündoğdu’da deniz dolgusu üzerinde olacağı bakanlığımızca bildirildi. Sağlık Bakanlığımız 300 dönüm üzerinde inşa edilecek Rize Şehir Hastanesinin Gündoğdu mendireğinden Rize istikameti yönünde deniz dolgusu üzerinde 300 dönüm alanda yapılmasına karar vermiştir. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

ibrahim-koroglu-muhammed-avci-burak-ak-001.jpg

Gündoğdu’da deniz doldurularak dolgu sahası üzerine inşa edilecek Rize Şehir Hastanesinin deniz dolgusunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılacağını kaydeden Milletvekili Avcı, daha güzel sağlık hizmetleri vermeyi sağlayacak böylesine dev bir eseri Rize’ye kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu eserin Rize’ye kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Avcı, şehir hastanesinin 1000 yatak kapasiteli olmasının planlandığını, şartlara göre ise planlamalarda olumlu yönde değişikliklerin yapılabileceğini ifade etti.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rize-sehir-hastanesinin-yapilacagi-yeri-olay53e-acikladi.jpg

karadeniz-matbaasi-006.jpg