Rize Belediyesinden Engelli ve Yaşlılara Özel Hizmet

Rize Belediyesinden Engelli ve Yaşlılara Özel Hizmet
Rize Belediyesi, “Dilruba Buluşmaları” adını verdiği proje kapsamında dışarıya çıkma imkanı olmayan yaşlı ve engelli vatandaşları evlerinden alıp gezinti yaptırıyor ardından tekrar evlerine bırakıyor.

Rize Belediyesi, yatırım ve hizmet çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Dışarıya çıkma imkanı olmayan yaşlı ve engelli vatandaşların sosyalleşmesi amacıyla her hafta Dilruba Buluşmaları düzenleyen Rize Belediyesi, 1 yılı geride bıraktığı buluşmalarda 400’den fazla vatandaşa gezi imkanı tanıdı.

Birer refakatçiyle birlikte yaşadıkları evden belediye personelleri tarafından araçla alınan yaşlı ve engelli vatandaşlar, belediyeye ait sosyal tesislerde düzenlenen yemeğe katılıyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların sosyalleşmesi ve toplumla iç içe olmalarını hedefleyen ve 1 yılı geride bırakılan proje kapsamında vatandaşlarla yemeğin ardından sohbet ve gezi programı düzenleniyor. Gezinin ardından vatandaşlar yine belediye aracıyla evlerine bırakılıyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in eşi Fatma Metin de büyük çoğunluğuna katıldığı programlarda yaşlı ve engelli vatandaşlarla yakından ilgileniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da desteklediği programdan bugüne kadar 400 kişiden fazla faydalanırken gezi programının önümüzdeki haftalarda da belirlenen program çerçevesinde devam edeceği bildirildi.

rize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-9.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-3.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-8.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-7.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-4.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-5.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-2.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-6.jpgrize-belediyesi-dilruba-bulusmalari-adini-verdigi-proje-kapsaminda-disariya-cikma-imkani-olmayan-yasli-ve-engelli-vatandaslari-evlerinden-alip-gezinti-yaptiriyor-ardindan-tekrar-evlerine-birakiyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum