Rize Belediyesi'nde Gitti Zohnova Geldi Morgan

Rize Belediyesi'nde Gitti Zohnova Geldi Morgan
Rize Belediyesi, Amerikalı basketbolcu Kolby Morgan’ı transfer etti.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Rize Belediyesi, Çek kadın basketbol oyuncusu Katerina Zohnova ile sözleşmesini fesh etti, Amerikalı profesyonel basketbolcu Kolby Morgan’ı kadrosuna kattı.

Ülkemizde daha önce Süper Lig’de Elazığ İl Özel İdarespor forması giyen ve şutör gard pozisyonunda oynayan 26 yaşındaki Amerikalı basketbolcu Kolby Morgan, Rize’ye gelerek kendisini Rize Belediyesporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.

Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, AA muhabirine, bu sezon yükseldikleri ligde kalıcı olabilmek için çalıştıklarını belirterek, şu ana kadar beklentinin uzağında kaldıklarını söyledi.

Süper Lig'de son hafta aldıkları galibiyetle moral bulduklarını dile getiren Köroğlu, bütçelerine uygun şekilde güçlerini artırmak için transfer çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Köroğlu, takımda beklentinin uzağında kalan Katerina Zohnova ile yolları ayırdıklarını kaydederek, "Transfer çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl Elazığ İl Özel İdare forması giyen Kolby Morgan ile anlaşma sağladık. Ligi bilen bir oyuncu. Çok önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Mustafa Köroğlu, ilk kez yer aldıkları ligde işlerinin kolay olmadığı bilinciyle sonuna kadar mücadelelerini sürdürüp, kalıcı olmak istediklerini sözlerine ekledi.

KOLBY MORGAN KİMDİR?

Kolej liginde 4 sezon Tulane Üniversitesi forması giyen Morgan, mezuniyet sonrası 2018 WNBA Seçmeleri'ne katıldı fakat seçilme başarısı gösteremedi. Profesyonel kariyerine İsviçre'de başlayan Amerikalı basketbolcu, 2018-19 sezonunu Riva Basket takımında geçirdi ve sezonu ligin en skorer oyuncusu olarak tamamladı. 2019-20 sezonu için başka bir İsviçre takımı BC Winterthur ile anlaştı ve sezonu COVID-19 pandemisi nedeniyle iptal olana kadar burada geçirdi. 2020-21 sezonunda Panathinaikos'a transfer olan Morgan, takımının 8 sezon sonra Yunan ligi şampiyonu olmasına 15 maçta 16,4 sayı, 3 asist ve 4,3 ribaunt ortalamasıyla katkıda bulundu. Dördüncü profesyonel sezonu için ise 2021 yılında Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve EuroCup'ta mücadele eden Elazığ İl Özel İdarespor ile anlaştı.

rize-belediyesi-amerikali-basketbolcu-kolby-morgani-transfer-etti.jpg

RİZE BELEDİYESİ ÜST ÜSTE 2 DEPLASMANDA

Ligde ilk galibiyetini 8. Haftada evinde Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyespor'u mağlup ederek elde eden Rize Belediyesi, 9. Haftada 5 Aralık Pazartesi günü saat: 14.30'da Antalya'da Antalya Toroslar Basketbol, 10. Haftada ise 11 Aralık Pazar günü saat: 15.00'te Ankara M. Sait Zarifoğlu Spor Salonunda oynanacak karşılaşmada OGM Ormanspor'a konuk olacak. 2 haftalık aranın ardından Rize’de taraftarının huzuruna çıkacak olan Rize Belediyesi 17 Aralık Cumartesi günü saat: 14.00’te Rize Yenişehir Spor Salonumda ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni konuk edecek. Sonraki haftada ise 24 Aralık Cumartesi günü saat: 14.00’te İstanbul deplasmanında Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonunda Fenerbahçe Alagöz Holding ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum