Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kentte Yürütülen Çalışmaları Anlattı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kentte Yürütülen Çalışmaları Anlattı
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentte yürütülen çalışma ve projelerin son durumuyla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Belediye Başkan Yardımcılarının da katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi  Metin, Yağlıtaş Mahallesinde yürütülen kentsel dönüşümle ilgili olarak toplamda 1500 daire ile işyerleri ve caminin yer alacağı güzel bir mahalle konseptinde çok yakında binaların yapımına başlanacağını belirterek ilk etapta 240 dönümlük alanda 476 adet konutun yapılacağını kaydetti.

DENİZ SİTESİ, MÜFTÜLÜK SİTESİ ve TAŞLIDERE

Başkan Metin, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen Deniz Sitesinin mevcut alanında 60-70 dairelik bina yapılabileceğini ancak o bölgede belediyeye ait park olarak geçen 1500 metrekarelik alanı Deniz Sitesine eklediklerini ifade ederek, “Böylece buradaki daire sayısını 108’e çıkarmış olduk. Yani burada vatandaşın bir yarım dairesi vardı artık bir dairesi olmuş olacak. Taşlıdere’de aynı şekilde yıkılan binalarda kimse alım satım gerçekleştiremiyordu.

Hane sahipleri ile oturup konuştum. Yerinde kentsel dönüşümü (kişi nerde ikamet ediyorsa ordan dairesini alma hakkını) hak sahiplerine sağlamış olduk. İnşallah buralarında dükkan üstü 6 kat ihaleleri yapılıp inşasına başlanacak.” dedi.

KÜLTÜR SOKAĞI..

Piriçelebi Mahallesinde oluşturulmak istenen Kültür Sokağı ile ilgili olarak 3 dönümlük bir alanda kamulaştırmanın yaklaşık 15 milyon lira civarında tuttuğunu ve yüzde elliden fazlasının kamulaştırılıp yıkımı gerçekleştirilen bir alan olduğunu belirten Başkan Metin, “Burası hemen meydanın yanında oturulup çay içilebilecek güzel bir sokağa dönüştürmek istediğimiz, içerisinde dört beş tane Rize evinin bulunduğu bayanların el işi ürünlerini satabilecekleri konsepte, kamu ve STK’lara özel amaçlı kültürel çalışmaların yapılması üzerine verilebilecek yürüme mesafesinde bir sokak. Burada yaşayan vatandaşlarımızı da mahallelerinden koparmadık, onlara da biraz yukarısında belediye olarak bir bina yapıyoruz.” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ VE BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ..

Başkan Metin, Sahil Dolgu alanında yapılacak Millet Bahçesinin özel bir proje olduğunu kaydederek, “Yaklaşık 400 dönümlük özel bir proje. Buranın da yıl sonuna kadar projesi tamamlanmış olup ihalesine çıkmış olacağız. Yirmi metrelik bir yürüyüş bandı içerisinde deniz yosununun kokusunu alarak yürüyeceğimiz bir parkur oluşturacağız. Ayrıca içerisinde; Gençlik merkezi, çay çarşısı, yer altı otoparkı, su fiskiyeli iskele, festival ve sosyal aktiviteler için oluşturulacak yeşil bir alan, cami, bilim merkezi, kaykay pisti ve sosyal tesisleri içinde barındıracak güzel bir Millet Bahçesi olmuş olacak.” dedi.

BOĞAZ MAHALLESİ SOSYAL TESİSLERİ

Metin, Boğaz Mahallesinde deniz feneri şeklinde içinde deniz müzesi olan, iskelesi ile olta balıkçılığı da yapılabilecek, güneşin batışının izlenebildiği, büyük küçük gençler için oyun alanı ve plaj imkanı da sunacak bir sosyal tesisin yapım çalışmalarının da sürdüğünü vee Gündoğdu Doğu Parkın alanında sosyal bir projeleri olduğunu ifade etti.

ISIRLIK SOSYAL TESİS

Isırlık mevkiinde yürütülen Isırlık Tabiat Parkı Projesinin Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'inci Bölge Müdürlüğünün projesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Metin, “Isırlık, milli parkların yaptığı bir projeydi, 8 Haziran’da belediyeye devredildi. Biz buraya da 20 milyon liraya çok güzel bir gezi destilasyonu çalışması ve elli dönümlük ormanlık bir araziyi daha birleştirip orda da macera parkı ve yürüyüş parkuru yapacağız. Bunları da tamamlayıp vatandaşların buraya geldiklerinde 5-6 saat zaman geçireceği çok farklı bir güzelliğe dönüşümünü sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

KENT MEYDANI SOSYAL TESİSİ VE SİMÜLASYON PROJESİ

Başkan Metin kent merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi ile Menderes Bulvarı güzergahına yapılacak dal-çık kavşak projesi hakkında şunları kaydetti: “Meydanda aktif hale getireceğimiz, kent meydanı sosyal tesisi ve simülasyon projesinde kullanılacak helikopter şu an hazır fabrikada yapılmış, bizi bekliyorlar. Tadilatların bitimi ile montajlar başlatılacak. Bu helikopterin içerisinde 12 kişilik bir cep sineması, var. 16-17D gözlükle bütün Rize’yi adrenali yüksek bir şekilde izleyebileceğimiz 7-8 dakikalık bir turizm tanıtım filmine dönmüş olacak. Burası da Rize’nin tanıtımı için önemli bi aks olacak. Altını da sosyal tesis olarak kullanacağız inşallah.

MENDERES BULVARI DAL-ÇIK KAVŞAK PROJESİ

En önemli projelerimizden biri de Menderes Bulvarı Dal-Çık kavşak projesi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretinde kendisine anlattığımız ve bakanlığın da kabul ettiği bir proje. Menderes Bulvarı Dal-Çık kavşak projesi 900 metrelik bir alanda 3 tane dal-çıktan oluşuyor. Menderes Bulvarı kavşağındaki yığılmayı ortadan kaldıracak bir proje. Bu proje çalışmalarını biz yapmıştık, karayollarına verdik, onlarda revize edip çalışmalarına başladı.”

Belediye Başkanı Rahmi Metin, ayrıca Taşlıdere rekreasyon alanı, Atatürk Caddesi cephe iyileştirme, Rize Kalesi yol genişletme, Portakallık Mahallesi Rekreasyon ve Plaj projesi, 1. Sınıf Atık getirme, çöpten enerji üretme, çay çöpünden elektrik enerjisi ve mangal kömürü üretme tesisi, su hattından elektrik üretme projesi, Rize Atık Su Projesi (IPA), sahil bisiklet ve yürüyüş yolu, Dalyan Parkı ve Otopark projesi, Dalyan dere ıslah ve tersip bendi çalışması, Paşakuyu dere ıslah ve tersip bendi çalışması, Gülbahar ve Portakallık Mahallesi dere ıslah çalışması, engelsiz sosyal yaşam merkezi, terminal alanının rezerv alanı olarak planlanması çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-23.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-24.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-1.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-2.jpg

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-3.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-4.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-5.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-6.jpg

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-7.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-8.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-9.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-10.jpg

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-11.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-12.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-13.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-14.jpg

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-15.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-16.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-17.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-18.jpg

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-19.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-20.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yurutulen-calismalari-anlatti-21.jpg