Orta ve Doğu Karadeniz'deki 7 ilde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim

Orta ve Doğu Karadeniz'deki 7 ilde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik Türkiye genelinde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Orta ve Doğu Karadeniz'deki 7 ilde sessizlik devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessiz sakin bir gün yaşanıyor.

Rize'de, Kovid-19 salgınının önlenmesine yönelik ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında sakin bir gün yaşanıyor.

Polis ve jandarma ekipleri, yol kontrol ve denetimlerini belli noktalarda sürdürüyor.

Rize Belediyesi ekipleri ise bazı bölgelerde yol onarım ve kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

- Trabzon

Trabzon'da cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Sokaklarda, polis ekipleri ve görevliler denetim yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları ekipleri ise bazı bölgelerdeki çalışmalarını sürdürdü. 

Atatürk Alanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddeleri ile Uzun Sokak başta olmak üzere cadde ve sokaklarda en sakin günlerinden birini yaşıyor.

- Ordu

Ordu'da sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cadde, sokak, meydan ve sahil kesimindeki sessizlik sürdü. 

Kısıtlama kapsamında kenttin ana caddelerinden Süleyman Felek ve Sırrıpaşa sessizliğe büründü, meydanlar ve sahil kesimleri boş kaldı. 

Kentte, polis, jandarma ve bekçiler denetimlerini sürdürürken, Karadeniz Sahil Yolu'nda da trafik ekiplerinin rutin kontrolleri devam ediyor.

Kısıtlamadan muaf tutulan bazı iş yerlerinin paket servisini sürdürdüğü kentte, bazı vatandaşlar ise yürüme mesafesinde marketlere giderek alışveriş yaptı.

Öte yandan yayla ve kırsal alanlarda bulunan sokak hayvanları ise belediye ekiplerince beslendi. 

- Giresun

Giresun'da sokağa çıkma kısıtlamasıyla cadde ve sokaklarda sessizlik devam ediyor.

Başta kentin en işlek yerlerinden Gazi Caddesi ve Atatürk Meydanı olmak üzere caddeler ile sokaklar boş kaldı.

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde denetimlerini sürdürüyor.

- Artvin

Artvin, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle sakin bir hafta sonu geçiriyor.

Kısıtlamalar nedeniyle İnönü, Cumhuriyet ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Çoruh Park ve Atapark gibi kentin hareketli alanları sessizliğe büründü.

Kentte farklı yerlerde kontrol noktaları kuran polis ekipleri, çok az sayıda da olsa trafikteki araçların izinlerinin olup olmadığını denetliyor.

 Öte yandan Çoruh Nehri kıyısı boyunca devam eden Artvin-Şavşat, Artvin-Hopa kara yolu güzergahı da en sakin günlerinden birini yaşıyor.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de şehir merkezinin işlek noktaları Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile 15 Temmuz Zafer Meydanı ve Fatih Parkı'nda sessizlik hakim.

Kentte vatandaşların büyük oranda yasağa uyduğu gözlemlenirken, polis ekipleri de kısıtlamaya ilişkin denetimlerini sürdürüyor.

Genelge kapsamında açık olması gereken iş yerleri ise hizmet vermeye devam ediyor.

- Bayburt

 Bayburt'un işlek yerlerden tarihi Saat Kulesi Meydanı, Cumhuriyet, Ozulu caddeleri ve Kadıoğlu Parkı'nda sessizlik hakim oldu.

Emniyet ekipleri, kısıtlama kapsamında ana caddeler başta olmak üzere tüm noktalarda denetim yaptı.