Full Çeken Rize Artvin Havalimanı'nı 78 Günde 157 Bin 26 Yolcu Kullandı

Full Çeken Rize Artvin Havalimanı'nı 78 Günde 157 Bin 26 Yolcu Kullandı
Rize Artvin Havalimanını açılışından Ağustos ayının başına kadar 143’ü dış hat olmak üzere 157 bin 26 yolcu kullanırken hafta sonuna kadar havalimanına ait İstanbul uçuşları tamamen doldu.

Dünya’nın 5., Türkiye’nin 2. Denize dolgu havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize Artvin Havalimanı, 14 Ağustos’ta hizmete girmesinin 3. Ayını dolduracak. Geride kalan yaklaşık 3 aylık dönemde Rize Artvin Havalimanı yoğun ilgi görmesine rağmen sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle vatandaşlara hizmet yerine çile üretiyor.

Türk Hava Yolları’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre hafta sonuna kadar İstanbul’dan Rize Artvin Havalimanı’na olan tüm seferler dolarken, Rize’den İstanbul yönünde ise önümüzdeki 1 haftalık döneme ait tüm biletler tükenmiş bulunuyor.

Buna rağmen Rize Artvin Havalimanı’na İstanbul uçuş sayılarının yetersiz oluşunun yanı sıra Ankara sabah uçuşunun olmaması, Rize ve Artvinliler’in yoğunlukta olduğu Bursa, İzmir, Kocaeli gibi metropol şehirler ile turizmin öncü illerinden Antalya, Adana gibi büyükşehirlere sefer konulmaması nedeniyle bu illerden Rize ile Artvin’e gelecek vatandaş ve turistler Trabzon Havalimanı’nı kullanmak zorunda bırakılmaya ve çile çekmelerine göz yumulmaya devam ediliyor. Ayrıca, Rize Artvin Havalimanı’na sefer konulmayarak denize dolgu yeni bir havalimanı hayali olan Trabzon’un havalimanı yolcu sayısının azaltılmayarak yeni havalimanı isteğinin sürdürülmek istenmesi de böylece sağlanmış oluyor.

14 Mayıs’ta açılan ve Mayıs ayında 24 bin 390 yolcuya hizmet veren Rize Artvin Havalimanı, açılışından Temmuz ayının sonuna kadar geçen 78 günde 156 bin 883 iç hat, 143’ü dış hat olmak üzere 157 bin 26 yolcuya hizmet verdi.

Rize Artvin Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği ise iç hatlarda 1113’e, dış hatlarda 14 olmak üzere toplam 1127’ye ulaştı.

istanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-1.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-2.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-3.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-4.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-5.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-6.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-7.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-8.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-9.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-10.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-11.jpgistanbuldan-rize-artvin-havalimanina-olan-tum-seferler-dolarken-rizeden-istanbul-yonunde-ise-onumuzdeki-1-haftalik-doneme-ait-tum-biletler-tukenmis-bulunuyor-12.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum