Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski başbakanlardan ve Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, İstanbul’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz Cuma günü Şişli'de tedavi gördüğü özel bir hastanede akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden eski başbakanlardan ve Anavatan Partisi (ANAP) Eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, için Üsküdar'da bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Yılmaz'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı polislerin omuzlarında camiye getirilerek musalla taşına konulurken, polisler naaşın başında saygı nöbeti tuttu.

Tören öncesinde Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz, kardeş Turgut Yılmaz taziyeleri kabul etti.

mesut-yilmaz-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Hikmet Çetin, TBMM Başkanvekili Celal Adan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iş adamları Abdurrahim Albayrak, Mehmet Cengiz, milletvekilleri, siyasetçiler, belediye başkanları, iş, sanat ve spor camiasından tanınmış çok sayıda isim katıldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de selamlaşıp bir süre konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, "Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin." dedi.

"Her nefis ölümü tadacaktır." ayetini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Nasıl ki şu anda musallada Mesut Bey'i ebediyete gönderiyorsak, bizler için de aynı akıbet şüphesiz ki gerçekleşecektir. Rabbim bizleri bu musallaya hazırlıklı olarak gelmeyi nasip etsin. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. İşte İzmir açıklarında meydana gelen olay, hepimizce malum. Bine yakın yaralımız var, 50'ye yakın ölenimiz, vefatımız var. Nerede ne zaman ne nasıl olacak belli değil. Bütün mesele hazırlıklı olmak. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlıklı olmamız lazım. Rabbim yar yardımcımız olsun inşallah. Mesut Bey'in de mekanı cennet olsun. Bütün ailesine şahsım, ailem, milletim adına başsağlığı diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız şüphesiz ki millet olarak hepimizin en büyük zenginliği olacaktır. Bu vesileyle sizlerin şahsında milletime başsağlığı diliyorum."

Eski Başbakan Tansu Çiller ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de camiye gelerek Yılmaz'ın eşi ve oğluna başsağlığı diledi.

Öğle namazı öncesinde kılınan cenaze namazından sonra helallik alındı ve dualar edildi. Ardından Yılmaz'ın Türk Bayrağına sarılı naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Yılmaz'ın naaşı, defnedilmek üzere Kanlıca'daki aile kabristanlığına götürüldü. Yılmaz, Beykoz'daki Kanlıca Mezarlığı'na, oğlu Yavuz Yılmaz'ın yanına defnedildi.

Öte yandan, cenaze töreninde korona virüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına özen gösterilirken, sık sık ‘sosyal mesafeye uyulması gerektiği' konusunda uyarılar yapıldı.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Mesut Yılmaz Hayatını Kaybetti

Mesut Yılmaz'ın Cenaze Bilgileri Belli Oldu

Mesut Yılmaz'ın Ailesi Vefat Haberini Paylaştı

Mesut Yılmaz İçin Hastaneden Yazılı Açıklama Yapıldı

Mesut Yılmaz İçin Memleketi Rize'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Hamsi Kavağa Çıkar mı? VİDEO izle

Yılmaz'ın En Son Rize Mitingi

Mesut Yılmaz'ın Kabrine Rize'den Toprak Gönderilecek

Tansu Çiller: Mesut Yılmaz, ülkesine hizmet etti ve büyük katkılar sundu

Çalışma arkadaşları eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı anlattı

Rize'de Siyasi İl Başkanlarından Mesut Yılmaz İçin Başsağlığı Mesajları

Mesut Yılmaz’ın Vefatına İlişkin Sevenlerinden Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan ve Rize'den Mesut Yılmaz İçin Başsağlığı Mesajı