Denizli’de 15 Mayıs Ruhu Yeniden Yaşatılacak

Denizli’de 15 Mayıs Ruhu Yeniden Yaşatılacak
Yunanlıların, İzmir'i işgal etmesinden sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Milli Mücadele ateşini yakan Denizlililer, 105 yıllık direniş destanını bir kez daha yaşatacak.

Yunanlıların, İzmir'i işgal etmesinden sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Milli Mücadele ateşini yakan Denizlililer, 105 yıllık direniş destanını bir kez daha yaşatacak. Başkan Çavuşoğlu aynı ruh ve heyecanı hep birlikte yaşamak için tüm halkı 15 Mayıs Çarşamba günü saat 17.30'da düzenleyecekleri Milli Mücadele Yürüyüşüne davet etti.

15 Mayıs 1919'da başlattıkları direnişle düşman postalını kente sokmayan Denizli, aynı ruh ve heyecanı bir kez daha yaşayacak. Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Milli Mücadele ateşini yakan Denizlililer, ecdadın destansı direnişini bir kez daha yaşatacak. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği 15 Mayıs Milli Mücadele Günü Etkinlikleri 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 17.15'de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyacak katılımcılar saat 17.30'da Milli Mücadele Yürüyüşünü başlatacak.

105 yıllık destan

Denizlililer, Atatürk Caddesi'ni takip ederek Kayalık Caddesi'nden Bayramyeri Meydanı'na kadar Denizli Sancağı eşliğinde Milli Mücadele Yürüyüşü yapacak. Bayramyeri Meydanı'nda sona erecek yürüyüşün ardından anma töreni gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ecdadın 105 yıl önce düşmana karşı başlattığı direnişi anmak, aynı heyecan ve ruhu bir kez daha hep birlikte yaşamak için tüm halkı 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 17.30'da düzenleyecekleri Milli Mücadele Yürüyüşüne davet etti.

Denizli’de 15 Mayıs Ruhu Yeniden Yaşatılacak

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.