ÇAYÜDAD Başkanı Mavi: 3 Üzüm Sıkma Makinemizle Talebe Yetişemiyoruz

ÇAYÜDAD Başkanı Mavi: 3 Üzüm Sıkma Makinemizle Talebe Yetişemiyoruz
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, 3 üzüm sıkma makinesiyle üzüm yetiştiricilerinin talebine yetişemediklerini kaydetti.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) ve Rize Merkez Muhtarlar Derneği, geçtiğimiz yıl AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın destekleriyle birçok üzüm yetiştiricisinin geleneksel yöntemlerle suyunu çıkardığı kokulu siyah üzümde üreticinin işini kolaylaştırmak için 3 adet üzüm sıkma makinesi aldı. ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl alımını gerçekleştirdikleri üzüm sıkma makineleriyle talebe yetişemediklerini ve Fındıklı’dan İkizdere’ye kadar üzüm yetiştiricilerinden büyük rağbet gördüklerini ifade etti.

Mavi, açıklamasında bu yıl 15 Eylül’de başladıkları sezonda bugüne kadar yaklaşık 1000 ton üzüm sıkma işlemi gerçekleştirdiklerini ve üzüm sezonu sonuna kadar üzüm sıkma işlemlerini gerçekleştireceklerini belirterek, talepleri yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Daha önce hiç üzüm toplamayan ve pekmez yapmayan vatandaşların üzüm sıkma makinesiyle üzümlerinin sıkılmaya başlamasıyla üzüm sıkma kolaylığına erişmeleriyle üzüm topladıklarını ve pepeçura ile pekmez yapımına başladıklarını kaydeden Mavi, bunun da üreticilerle Rize ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti.

Mavi, Fındıklı’dan İkizdere’ye kadar üreticilere yardımcı olduklarını belirterek bundan sonra da vatandaşlara yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Mavi, üzüm sıkma işlemlerinden hiçbir ücret talebinde bulunmadıklarını da sözlerine ekleyerek, makinelerin alımında destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya şahsı ve Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya adına bir kez daha teşekkürlerini iletti.

mustafa-mavi-cayudad-baskani-005.jpgcay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-baskani-mustafa-mavi-3-uzum-sikma-makinesiyle-uzum-yetistiricilerinin-talebine-yetisemediklerini-kaydetti.jpg