Çayeli Bakır İşletmelerinde Kanser Tarama Eğitimi Düzenlendi

Çayeli Bakır İşletmelerinde Kanser Tarama Eğitimi Düzenlendi
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadelenin önemli bir adımı olan kanser taramalarının önemini vurgulamak ve Çayeli Bakır İşletmeleri personelini bilinçlendirmek için bir eğitim programı düzenledi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çayeli Bakır İşletmeleri personeline yönelik kanser tarama eğitimi düzenlenerek, ücretsiz kanser tarama programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çayeli İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 4 gün boyunca 8 oturumda 300 kişiye eğitim verildi. Eğitimde meme, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal (kalın bağırsak) kanserlerinin erken teşhisi ve tedavisi için tarama işlemlerinin önemi vurgulandı.

Eğitim sonrasında ise yaş aralığına uygun kişilere kanser taramaları yapıldı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın sağlık politikaları kapsamında ülke genelinde ve ilimizde toplum tabanlı kanser taramaları olarak meme, serviks (rahim ağzı) ve kolorektal (kalın bağırsak) kanserleri erken teşhis edilip tedavi sürecinin başlatılması için tarama işlemleri yapılmaktadır." dedi.

Tepe, Rize'nin 2024 yılını kanser tarama çalışmalarında altın yıl ilan ettiklerini hatırlatarak, farkındalık faaliyetlerine destek olan Çayeli Bakır İşletmelerine teşekkür etti.

"Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu söyleyen Tepe, “Tarama gurubundaki tüm vatandaşlarımızı ücretsiz kanser taramalarını yaptırmaları için sağlık tesislerine bekliyoruz.” diye konuştu.

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-2.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-4.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-5.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-7.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-8.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-9.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-10.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-11.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-12.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-13.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-kanser-tarama-egitimi-duzenlendi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.