Çatak’ta 19 Bin 250 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Çatak’ta 19 Bin 250 Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Van Valiliği ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Ceviz Şehri Van" projesi çerçevesinde Çatak'ta 286 çiftçiye 19 bir...

Van Valiliği ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Ceviz Şehri Van" projesi çerçevesinde Çatak'ta 286 çiftçiye 19 bir 250 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Van Valiliği ile Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Ceviz Şehri Van" projesi çerçevesinde, Çatak'ta 286 çiftçiye 600 dönüm alana dikilecek yüzde 90 hibe ile sertifikalı 19 bin 250 adet Fernor ve Fernette ceviz fidanı dağıtıldı. Ceviz fidanı dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Sercan Sakarya, "Ceviz Şehri Van" projesi bünyesinde dağıtılan ceviz fidanlarını çiftçilere teslim ettiklerini belirterek, "Dağıttığımız ceviz fidanları sayesinde ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ise ilçenin cevizi, balı ve alabalığının meşhur olduğunu belirterek, "Ceviz üretimini arttırmak için çiftçilerimize fidanlarımızı dağıttık. İnşallah ilçemiz ekonomisi için katkı sağlayacak. Gelecek nesillerimize iyi bir miras bırakmış olacağız" ifadelerini kullandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım töreninin ardından ilçe merkezinde ceviz fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Çatak’ta 19 Bin 250 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Çatak’ta 19 Bin 250 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Çatak’ta 19 Bin 250 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.