Bülent Uygun: "Sadece yapılması gereken radikal kararlar almamız gerekiyor"

Bülent Uygun: "Sadece yapılması gereken radikal kararlar almamız gerekiyor"
Süper Lig'de 6 haftadır galibiyet yüzü göremeyen ve son maçta evinde Altay'a mağlup olan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Bülent Uygun, radikal kararlar almaları gerektiğini ve bunları da alacaklarını söyledi.

Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde sahasında Altay'a 2-1 yenilen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "Talihsiz şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık. Bizim adımıza üzüntü verici. Kazanıp taraftarı mutlu etmek istiyorduk." dedi. Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise "Ligin daha başı. Lig daha çok şeylere gebe. Bu şartlarda kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Bülent Uygun, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında kazanmak için çalıştıklarını ama beklentileri karşılayamadıklarını belirtti.

Maç öncesi sakatlıkların takımı olumsuz etkilediğini vurgulayan Uygun, "Remy maç öncesi sahaları bahane ederek sakatlığı olduğunu söyledi. Son maçta 5 dakika oynatmıştık. Joel'in belinin kitlenmesi nedeni ile sistemi değiştirmek zorunda kaldık. Sahada yüzde 68 topa sahip, oyun anlamında, kazanma adına mücadele eden iyi bir Rizespor vardı. Talihsiz şanssız goller yiyerek mağlup ayrıldık. Bizim adımıza üzüntü verici. Kazanıp taraftarı mutlu etmek istiyorduk." diye konuştu.

Çalışmanın karşılığını alamadıklarına değinen Uygun, "Çok iyi bir kadroya sahibiz. Futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kaybettik taraftarımızdan özür diliyoruz. Sabırlı olursak başarı gelecektir." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yapılan küfürlerin yanlış olduğunu vurgulayan Uygun, bunu kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Son transfer Nathan Monzango'nun sakat çıkmasının şanssızlık olduğunu aktaran Uygun, tedavi sürecinin başladığını anlattı.

İyi bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Uygun, "Sadece yapılması gereken radikal kararlar almamız gerekiyor. Bunları da alacağız. İyiye doğru giderken bazı kararlar alacağız. Altay takımını eski maçlara göre oynatmadık. Önemli eksiklere rağmen iyi işler yaptık. Artık çalışmaya biraz daha desteğe ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Takımın kötü gidişattan kurtulacağının ve taraftarın biraz sabretmesi gerektiğini hatırlatan Uygun, dünyaca ünlü yıldız Remy’nin dahi saha şartları nedeniyle maça çıkmadığını da sözlerine ekleyerek, “Bazı gerçekleri konuşmakta fayda var. Sezon bittikten sonra 20 oyuncu gitti, ben mi gönderdim? Takımdan gitmesini istediğimiz adamlar vardı, hatta Remy ‘Ben gidiyorum’ dedi, sonra dedi ki ‘Ben paralara yer bulamam’ gerisin geri geldi. İdmana çık dedik çıkmadı, ‘Sakatım’ dedi ‘Sahada çukur var’ dedi. Hatta 1-2 oyuncu ‘Hoca gider nasılsa Türkiye’de sistem böyledir’ dedi. Sonrasında 20 futbolcu gitti, bizde transfer yapmaya çalıştık. Bizim almaya çalıştığımız futbolcular şu anda liglerde oynuyor. Sağ olsun başkan en iyi transferi yapmak için uğraştı. Aldığımız 3 tane de genç var. Biri Eskişehirspor’dan 17 yaşında, biri Erokspor’dan onları da transfer olarak saymamak lazım. Toplamda 11 tane transfer var. Ve bunların hepsi ağustos ayının 15’inden sonra geldi. 10 hafta Sumudica’ya sabrettiniz. İsimde vermek istemezdim de. X bir hocaya daha haftalarca kötü gitti sabrettik. Geçen yıl bu takım düştü diyorduk ben kurtardım mı? İdmansız. Biraz sabır. Yeni oyuncular geldi. Kimisi sakatlıktan çıkıyor. Bende ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Rizespor’da çok iyi bir kadro oluşuyor, idman eksikleri tamamlanınca Rizespor çok iyi yerlere gelecek, bu kadar net. Biraz destek” ifadelerini kullandı.

Maçta Çaykur Rizespor’un bulduğu golün ardından dahi taraftarın ‘Uygun istifa’ diye slogan atmasına da değinen Teknik Adam Uygun, “Olabilir, ben istemez miyim ben geldim baba ocağımda o gururu yaşadım. Bana söyledikleri güzel sözler hoşuma gitti. Bazıları küfür ediyor ama ona da yapacak bir şey yok. Bu Türkiye’nin maalesef sosyal medya kirliliği. Ben takım için uğraşıyorum. Kim ister? Benim yaşadığım güzelliği kim yaşamak istemez” şeklinde konuştu.

caykur-rizespor-teknik-direktoru-bulent-uygun.jpg