Belediye Başkanı Metin, Muhtarlardan Destek İstedi

Belediye Başkanı Metin, Muhtarlardan Destek İstedi
Rize Belediye Rahmi Metin, belediye sınırları içerisinde ikamet etmelerine rağmen ikametgahlarını köylere aldıranların ikametgahlarını tekrar merkeze almaları için mahalle muhtarlarından destek istedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Başkan Metin, mahallelerin sorunlarının daha yakından takip edilmesi ve çözüme kavuşturulması amacıyla Başkan Yardımcıları Muhittin Aydın Bilsel ve Ahmet Murat Taviloğlu ile birlikte mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Toplantı öncesinde belediye çalışmaları, yapılması düşünülen yatırımlar, belediyenin ekonomik alanda durumu ve kurum işleyişi gibi konularda muhtarlara bilgiler aktaran Belediye Başkanı Metin, birlik beraberlik, sabır ve azimle çalışmalar yürütüldüğü sürece mahallelere önemli hizmetler kazandırılacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Rahmi Metin konuşmasında; “Şehrimizde yaşayan bireyler olarak ilk yapmamız gereken, eleştiri yapıp kenara çekilmektense, eleştiri konusu olan iş konusunda fikir üreterek o konuda birlikte istişare ederek işi çözüme kavuşturmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum. Öyle kuru eleştiri yaparak bir yere varamayız. Biz toplumun her kesiminin fikir ve önerilerine açığız.” dedi.

rize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(1).jpg

Mahallelerimizi Gezdik ve Raporlar Hazırladık… Vatandaşlarımızı İkametgah Konusunda Daha Hassas Davranmaya Davet Ediyoruz…

Göreve geldikleri günden bu yana mahalleleri gezerek raporlar hazırladıklarını, sorunları tespit ederek çözümü noktasında çalışmaları başlattıklarını ve ekonomik olarak da belediyeye kaynak getirecek çalışmaları hayata geçirmenin peşinde olduklarını ifade eden Başkan Metin, “Bilindiği üzere belediyelerimizin en büyük gelir kaynağı İller Bankasından nüfus oranına göre alınan bütçedir. İlimizde özellikle son yerel seçimlerde müthiş oranda köylerimize göç meydana gelmiştir. Muhtarlık seçimleri için ikametgahlarını köye taşıyan ancak yılın 12 ayı merkez mahallelerimizde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızdan ricamızdır ‘lütfen ikametgahlarını yıl sonuna kadar bulundukları mahallelere geri alsınlar.’ Mahallelerimize yapacak olduğumuz yatırımlar gelir seviyemiz ne kadar yüksek olursa o kadar fazla olacaktır.” diye konuştu.

Çalışmaların Takibindeyiz…

Metin, sözlerini şöyle tamamladı: “Göreve başladığımız günden bu yana belediye olarak rutin çalışmalarımızın yanı sıra yatırımlarımızın da takibindeyiz. Karayolları ve Devlet Su İşleriyle ilgili çalışmalarımızı bazen biz onlara giderek bazen de kendilerini buraya davet ederek ve yerinde incelemeler yaparak takip ediyoruz. Yapacak olduğumuz işleri oldu bittiye getirip yapmaktan ziyade, daha kalıcı ve köklü bir şekilde yapma taraftarıyız. Özellikle altyapı ve dere ıslah çalışmalarımız konusunda daha titiz davranmak durumundayız. Birlik beraberlikle her işin üstesinden geliriz. Yeter ki isteyelim ve azim edelim”

Belediye Başkanı Rahmi Metin’in konuşmasının ardından muhtarlar talep ve isteklerini dile getirdi. Muhtarların talepleri Başkan Metin’in teknik ekibi tarafından not alınarak çözüme kavuşturulmak üzere işleme konulduğu ifade edildi.

rize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(2).jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(3).jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(6).jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(4)-001.jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(5).jpgrize-belediye-baskani-rahmi-metin,-rize-merkeze-bagli-mahalle-muhtarlariyla-istisare-toplantisinda-bir-araya-geldi-(7).jpg