Alim, AK Parti'nin Rize'deki Bir Sonraki Mega Projesini Açıkladı: Karadeniz Sahil Yolu Rize Geçişi ile Viyadük, Dağın Arkasına Atılacak

Alim, AK Parti'nin Rize'deki Bir Sonraki Mega Projesini Açıkladı: Karadeniz Sahil Yolu Rize Geçişi ile Viyadük, Dağın Arkasına Atılacak
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, bir sonraki devasa projelerinin Karadeniz Sahil Yolunun Rize geçişi ile kent merkezini denizle ayrıştıran viyadüğün dağın arkasına atılarak bu yolun şehir içi geçiş yolu yapılması olacağını açıkladı.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti’nin Rize’de devasa projeler yapmaya alıştığını kaydederek, yapımı devam eden projelerin tamamlanmasının ardından Karadeniz Sahil Yolunun tünellerle şehrin arka tarafına dağın arkasına atılmasının gündemlerinde olacağını kaydetti.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Rize’nin gündemine dair basın mensuplarının yönelttiği soruları cevaplandırdı. Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra İl Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize İl Tanıtım ve Medya Başkanı Reşit Hapeloğlu ile Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Hamza Meral de katıldı.

ak-parti-rize-il-baskani-ishak-alim-basin-toplantisi-2.jpg

Basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken Karadeniz Sahil Yolunu şehrin arka tarafına atılmasını her zaman konuştuğunu ifade eden İl Başkanı Alim, “Bizim her zaman arzuladığımız konuştuğumuz bir konu Karadeniz Sahil Yolunu bir şekilde arka tarafa atmamız lazım. Bu kısa vadede olabilecek bir şey değil ama uzun vadede gerçekten şehrin bambaşka bir çehreye kavuşmasına etki edeceği bir yatırım olur. Karadeniz Sahil Yolu dağın arkasına atılarak bu yolun şehir içi geçiş yapılması, aradaki bariyerlerin kaldırıldığında hemşerilerimizin istediği noktadan rahatlıkla sahile ulaşabileceği bir görüntü ne kadar güzel olacaktır. Dolayısıyla bu önemli. İnşallah şu mevcut projelerin tamamlanmasıyla birlikte gündeme alabiliriz. Biliyorsunuz AK Parti Rize’ye devasa projeler yapmaya alıştı bunlardan bir tanesi de Allah’ın izniyle inşallah bu olur. Şu anda ilimizin tamamında baktığımız zaman hakikaten her alanda çalışmalar devam ediyor. Şöyle bir empati kurduğunuzda şu konjenktürde muhalefet partisi temsilcisi olmak istemezdim. Onların da işi zor hakikaten böyle bir iktidar partisi varken tüm noktalara değinen açık alan bırakmayan. Herkesin hemen hemen arzu ettiği zihninden geçirdiğini ortaya koyan gerçekleştiren bir parti olarak diğer partilerin işi çok zor gerçekten” dedi.

Yaş çay sezonu ve Çay Kanunu ile ilgili sorulan soruya İl Başkanı Alim, “Bu sene hükümetimizin devletimizin almış olduğu politikalar doğrultusunda çok güzel verimli bir çay sezonu geçirdik. Hemen hemen hiç kimsenin itiraz edemeyeceği ÇAYKUR açısından da özel sektör açısından da müstahsil açısında da verimli bir sezon geçirdik. Çay kanunu biliyorsunuz meclis kapanmadan önce gündeme gelmişti şimdi Ekim Ayında Meclisin açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelecek. Komisyonda değerlendirilecek biliyorsunuz çay kanununda ilimizin üç milletvekili ve bölge milletvekillerinin imzaları bulunuyor. Ekim ayında Meclisin açılması ile birlikte tekrardan komisyonda değerlendirilecek. Her zaman şunu ifade ediyoruz müstahsilin hemşerilerimizin üreticinin özel sektörün ve ÇAYKUR’un hepsinin memnun olacağı güzel bir kanun oluşacak buna inancımız tamdır. Geldiği zaman Çay fiyatının belirlenmesi noktasında ulusal çay konseyi bilgisi geçiyordu. Bununla alakalı tepkiler oluşmuştu onunda güncellenerek düzeltilerek, oradaki maddenin belki de farklı düzenlemeler yapılarak komisyonda tekrardan konuşulacak.” Şeklinde cevap verdi.

Rize Artvin Havalimanı büyük devasa bir proje

Rize-Artvin Havalimanı’nın, Rize’nin almış olduğu muhteşem yatırımlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Alim, “Büyük, devasa bir proje. Bunun için Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu havalimanının küçük, basit bir havalimanı olarak düşünülmemesi lazım. Öyle bir havalimanı değil. 14 Mayıs’ta muhteşem bir törenle açıldı. Rize Artvin havalimanının açılışı Rize tarihinde görülmemiş bir kalabalıkla gerçekleşti. Resmi kayıtlara göre 70 bin kişi diye ifade edildi ama gelip yer bulamayanlar, alanın dışında kalanlarla 80-90 bin kişilik bir kalabalıkla, Rize tarihinin görülmemiş bir coşku, heyecanı ile birlikte hemşerilerimizin müthiş bir teveccühüyle gerçekleşen büyük bir yatırım. Açıldığı günden bugüne kadar, sefer sayılarının ve illerin az olmasına rağmen 300 bin yolcuya hizmet vermiş. Fazla olsa bu sayı daha da artacaktır. Eylül ayı itibari ile Ankara’ya haftanın 3 günü sabah seferleri de başladı. Ekim sonu itibari ile yani 30 Ekim’den itibaren ise her gün bu seferler sabah ve akşam olarak devam edecek. İzmir ve Bursa seferleri de inşallah başlayacak. Yurt dışı seferleri de kısa bir zaman içerisinde başlayacak. Bu havalimanı bambaşka bir misyonu, sorumluluğu olan bir havalimanı. Havalimanımız çok yakın zamanda bambaşka bir yoğunlukla, tanınamayacak bir hale gelecek inşallah” ifadelerini kullandı.

“Şehir Hastanemiz beş yıldızlı otel konforunda bir hastane olacak inşallah”

İl Başkanı Alim, şehir hastanenin devam eden çalışmalarıyla ilgili olarak “Şehir hastanemiz biliyorsunuz şu anda dolgusu yapılıyor. Dolgusu yılsonuna kadar tamamlanacak inşallah. Şu anda %80 leri geçmiş durumda. Dolgusunun tamamlaması ile birlikte hızlı bir şekilde ihalesi yapılıp hemen üs yapı imalatına başlanacak. Büyük bir hastane beş yıldızlı otel konforunda bir hastane olacak inşallah. Belki de sadece ilimizde değil, sağlık turizmi alanında da istifade edeceğimiz çok güzel bir hastane olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“İktidar partisi olarak övünülecek bir proje”

Osman Karavin Caddesindeki Kentsel Dönüşüm Projesinin iktidar partisi olarak övünülecek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Alim “Çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İçerisinde hemen hemen hiçbir hemşerimizin mutsuzluğunun olmadığı bir şekilde. Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından Belediyemizin kontrolünde tamamlanmak üzere gerçekten çok güzel bir çalışma. Belki de bu çalışma örnek bir çalışma olarak sonraki etaplarında belki daha rahat bir şekilde vatandaşlarımızın kendi taleplerinin olacağı bir çalışma olma sinyalini veriyor. Güzel bir proje otoparklarıyla çevre düzenlemesi ile birçok insanımız tarafından açık AVM olarak da nitelendiriliyor. Hemen yine yanı başımızda millet bahçemiz çok büyük bir alan ve deniz tarafındaki kordonun taş yığınlarla değil de direk denize sıfır noktada olması ve içindeki düzenlemenin yine titizlikle ve planlı bir şekilde olması ilimize bambaşka bir görüntü kavuşturacaktır” dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Çin Seddi'ni Andıran Viyadük Kaldırılıyor mu? İl Başkanı Alim’den Yeni Vizyon Projeler Açıklaması

ak-parti-rize-il-baskani-ishak-alim-basin-toplantisi-1.jpgak-parti-rize-il-baskani-ishak-alim-basin-toplantisi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
48 Yorum