AK Parti Rize'de Merkez İlçe Başkanlığına Burak Ak Seçildi. İşte Merkez İlçe Yönetim İsim Listesi

AK Parti Rize'de Merkez İlçe Başkanlığına Burak Ak Seçildi. İşte Merkez İlçe Yönetim İsim Listesi
AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresinde başkanlığa Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Burak Ak seçildi.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresi, Rize Yeni Şehir Spor Salonunda yapıldı.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse’nin aday olmadığı kongrede Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Burak Ak’ın başkanlığında tek liste ile seçime gidildi.

ak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(7).jpg

Merkez İlçe Başkanı seçilen Burak Ak’ın yönetim listesinde şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu (ASİL) Liste: Mustafa Sarı, Zeynep Platin, Murat Aksu, İhsan Bacoğlu, Bayram Çapoğlu, Okan Bakırcı, Hakkı Velioğlu, Ali Osman Mercan, Yasin Güloğlu, Murat Akyıldırım, İshak Yeniyazıcı, Osman Delal, Sedat Durmuş, Osman Burak Biberoğlu, Muzaffer Kandil, Sibel Ensonra, Selim Kandemir, Hasan Turan, Mehmet Nalbant, Şaban Vanlı, Sema Yıkılmaz, Tevfik Recep Akyüz, Muhammet Ketenci, Erdal Genç, Duygu Aksu, Zafer Topçu, Nükte şahin, Emine Buçan Yüksel ve Melek Temizkan.

Yönetim Kurulu (YEDEK) Liste: Seval Koç, Duygu Hatipoğlu, Mustafa Gültekin, Sevda Karali, Şafak Tüfek, Emine Yetim Berber, Murat Midilli, Recep Kuk, Burak Akmehmet, Halit Turgut, Furkan Cevahir, Fatih Yılmaz, Hasan Özyürek, Sümeyra İslamoğlu ve Merve Kolay.

ak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi.jpg

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş ve MKYK Üyeleri, Zonguldak Milletvekili ve Rize İl Koordinatörü Polat Türkmen, Rize İl Başkanı İshak Alim ve Yönetimi, önceki dönem Rize Milletvekili Hikmet Ayar, İl Kadın Kolu Başkanı Sema Yağcıtekin ve Yönetimi, İl Gençlik Kolu Başkanı Kadir Ali Çelik ve Yönetimi, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilçe ve belde teşkilatları, siyasi parti ve STK temsilcileri ve partililer katıldı.

burak-ak-003.jpg

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI KONGREDE KONUŞTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin rengini, desenini milletin belirlediğini vurgulayarak, "AK Parti'nin durduğu yer, milletin durduğu yerdir." dedi.

Yazıcı, partisinin Rize Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, İzmir'deki depremde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Afetin sebepleri olduğunun altını çizen Yazıcı, "Ama bu tür afetlerde Türkiye'nin geçmişteki davranışları ile bugünkü davranışları, müdahale konseptini, müdahaleye hazırlanma ekipleri ve ekipmanlarını kıyas ettiğimizde başarılı olduğumuzu görüyoruz. İnsanımızın imkanlarla birlikte afetin yaralarını, daha acil sonuçlarını oradan kaldırmak için ne denli çaba harcadıklarını hep birlikte bütün kesimler görüyor. Onları da bu vesile ile tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yazıcı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz için de Allah'tan rahmet diledi. Yılmazların her dönem elini taşın altına koyan bir aile olduğunu dile getiren Yazıcı, Mesut Yılmaz'ın amcası İzzet Akçal'ın siyasi hayatına ilişkin bilgi paylaştı. 

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılının kutlandığını anımsatan Yazıcı, muhalefetin kutlamalara ilişkin eleştirilerini haksız bulduğunu, ülkenin kazanımlarına büyük önem verdiklerini kaydetti.

hayati-yazici-ak-parti-rize-merkez-7.-olagan-ilce-kongresinde-konusma-yaparken-(3).jpg

- "Türkiye'nin dönüşümüne hizmet ettik"

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 yılında iktidara geldiğini, 18 yıllık iktidar süreci yürüttüklerini belirten Yazıcı, Türkiye'nin dönüşümüne hizmet ettiklerini vurguladı.

Yazıcı, AK Parti'nin kurumsal sorumluluk bilinci ile Türkiye'ye bakarken bütününe baktığının altını çizerek şu değerlendirmede bulundu: "İnsanımızın sorunlarını ele alırken ayırım yapmaksızın, etnisite ayrımına düşmeden, mezhep ayrımına sapmadan bütünü itibarıyla ele alıp değerlendirmemizi öyle yapıyoruz. AK Parti'nin siyasetinin merkezinde insan var, merkezinde millet var. Çünkü AK Parti'nin rengini, desenini millet belirlemiştir. AK Parti'nin durduğu yer, milletin durduğu yerdir. O yer, noktasal olarak merkezdir. Merkezde duran bir parti olarak hedef kitlemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamıdır. Rize'de bütün hemşehrilerimizdir."

Milletin sezgilerinin güçlü olduğunu ve iş yapanı tanıdığını ifade eden Yazıcı, "Milletin huzurunda duran AK Parti'nin referansı, Türkiye'ye sağladığı kazanımlardır. Biz böyle yürüyoruz." dedi.

Yazıcı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yükselişinin ülkenin bugüne gelmesinde önemli katkısı olduğuna da dikkati çekerek şunları kaydetti: "Savunma sanayi alanında yüzde 70 dışa bağımlı bir durumdaydık. Yapılan çalışmalarla bunu yüzde 30 seviyesine indirdik. Uluslararası ilişkilerde, dış politikalarda iki şey önemlidir. Çok faktör var ama ikisi önemlidir. Birisi silahlı gücünüz, ikincisi mali gücünüz. Bunları imal edecek kaynakları bulduk. Bu kaynaklara Türkiye'nin ihtiyaç alanında doğru yön vermek suretiyle kazanım sağladık. Gücümüz buradan geliyor. Petrol arama konusunda ihtiyaç duyulan sismik ve sondaj gemimiz yoktu, kiralıyorduk, şimdi beş tane gemimiz var. Bu gemilerimizle Akdeniz'de, Karadeniz'de arama yapmak suretiyle Türkiye'nin daha zenginleşmesi için çalışıyoruz."

hayati-yazici-ak-parti-rize-merkez-7.-olagan-ilce-kongresinde-konusma-yaparken-(1).jpgfatih-mehmet-kose-002.jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(8).jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(2)-001.jpghayati-yazici-ak-parti-rize-merkez-7.-olagan-ilce-kongresinde-konusma-yaparken-(4).jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(3).jpghayati-yazici-ak-parti-rize-merkez-7.-olagan-ilce-kongresinde-konusma-yaparken-(2).jpgishak-alim-ak-parti-rize-il-baskani-ak-parti-rize-merkez-7.-olagan-ilce-kongresinnde-konusma-yaparken.jpgahmet-buyukgumus-ak-parti-rize-merkez-7.-olagan-ilce-kongresinde-konusma-yaparken.jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(4).jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(3)-001.jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(5).jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(1).jpgak-parti-rizede-merkez-ilce-baskanligina-burak-ak-secildi.-iste-merkez-ilce-yonetim-isim-listesi-(6).jpg