AK Parti Rize’de Kongre Tarihi Belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongre İçin Gelecek

AK Parti Rize’de Kongre Tarihi Belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongre İçin Gelecek
AK Parti Rize İl Başkanlığı, 7. Olağan Kongreye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı gün yapılacak Rize ve Trabzon kongrelerine katılacak.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim başkanlığında tek listeyle gidilmesi beklenen ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kongrenin tarihi henüz kesinlik kazanmazken, kongrenin Aralık ayının 2. haftasından sonra yapılması bekleniliyor.

AK Parti’de son dönemlerde ilk il kongresi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağı Rize’de yapılırken; Rize ile aynı gün kongresini gerçekleştiren Trabzon’un bu dönem ilçe kongrelerini yetiştirememesi nedeniyle ilk kongre Rize’de yapılamadı.

İlk il kongresini 18 Ekim'de Şırnak’ta yapan AK Parti’nin Rize ve Trabzon İl Kongrelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına göre 5 veya 12 Aralık Cumartesi günü yapması ihtimali bulunurken, kongrenin Aralık ayının 2. Haftasından sonra yılbaşından önce yapılması ihtimali daha ağır basıyor.

İl kongresi hava şartlarına göre Çaykur DİDİ Stadı veya Yenişehir Spor Salonunda yapılacak.