AK Parti Rize İl Başkanı Alim, Milletvekilliği İçin İstifa Edecek mi?

AK Parti Rize İl Başkanı Alim, Milletvekilliği İçin İstifa Edecek mi?
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 2023 yılında yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla görevinden istifa edip etmeyeceği yönündeki soruyu cevaplandırdı.

2023 yılı Haziran ayı içerisinde yapılması planlanan milletvekilliği genel seçimleri öncesinde AK Parti’den 30’a yakın İl Başkanının görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olması bekleniyor. İstifa edecek il başkanları nedeniyle teşkilatların seçimden önce hazırlıklarını yapması ve il başkan ve yönetimlerini belirlemesi amacıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanlarından Ekim ayının ilk haftasına kadar görevlerinden istifa etmelerini istediği bilgisine ulaşılırken, neredeyse tüm il başkanlarının milletvekilliği görevinde bulunduğu Rize’de de İl Başkanı İshak Alim’in Ekim ayının ilk haftasına kadar görevinden istifa etmesi bekleniyor.

Rize Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesi beklenen AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim’e düzenlediği basın toplantısında bu soru soruldu. İl Başkanı Alim, verilen hiçbir görevden kaçmadıklarını ve verilecek tüm görevleri de yerine getirmek için üstün gayret sarf etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Açıklamasında, “Asla şuraya talibim, buraya talibim tarzında bir ifademiz olmaz” ifadesinde bulunan İl Başkanı Alim, “Bu zamana kadar da olmamıştır. Ama bize verilen hiçbir görevden de kaçmamışızdır.” diyerek şunları kaydetti: “O dediğiniz, bahsettiğiniz bilgiler bende yok. Şu kadar kişinin şöyle olacağı, böyle olacağı yönündeki bilgiler bende yok, onu söyleyeyim. Ama yarın ne getirir ne götürür onu bilemem. Ben şahsen birçoğunuz biliyorsunuz, birçoğunuzla da hukukumuz vardır. 20 yıldır siyasette olan bir kişiyim ve başladığımda bayrak asarak başlamışım bu işe. Bunu yaparken kabul edersiniz o duygularla başlayan bir kişi yarın bir gün 20 yıl olur 30 yıl olur sonrasında ben şu olurum bu olurum gayesiyle başlamaz. Tamamen saf duygularla temiz duygularla inandığı bir doğru vardır, bir davası vardır. O doğrultuda hizmetini yapmak gayesiyle koşar. Rabbime şükürler olsun bizler de gece gündüz dur durak bilmeden bu koşumuzu sürdürdük. Ve 20 yıl geçti. Bu süreçte geriye şöyle bir baktığımızda gençlik kolu temsilciliği, gençlik kolu başkanlığı, merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği-başkanlığı, il başkan vekilliği ve bu süreç hani böyle anlatılınca silsile yoluyla yukarıya doğru giden bir şekilde değil. Bazen hani konuşuluyor hedef, hedef olması. Hedefi olan insan bir silsile koyar yukarıya doğru bunu devam ettirir. Bizimkisi böyle zikzaklarla devam eden bir safahat, yolculuk. İl başkanvekili iken biliyorsunuz tekrardan merkez ilçe başkanlığına dönen bir süreç var. Merkez ilçe başkanıyken belediye özel kalem müdürlüğüne gidilen bir süreç var. Bunların hiçbiri hani ben belediye özel kalem müdürü olayım derken kendi talebimle olmamıştır. Belediye özel kalemi olmak istiyorum demedim. Yada merkez ilçe başkanlığı bizim talebimiz değildi. Tekrardan dönmek bizim talebimiz değildi. Bu partinin ta dibinden gençlik yılları bu partide geçen birisi olarak partinin disiplinini, terbiyesini gayet iyi bilen, alan, özümseyen ve omuriliğine kadar işleten birisi olarak sadece bu teşkilat içerisinde bu davada bize nerede hangi görev verilirse o göreve talip oluruz. Biz gençlik yıllarımızdan beri gençlik kolu başkanı iken de hep ifade etmişimdir, genç kardeşlerimize de halen kısmen kullanırım. Bizim teşkilatımızın da düsturu budur esas. Yeri geldiğinde sağına soluna bakmadan bir adım öne çıkar ama yeri geldiğinde de kalabalıklar içerisinde kendisini kaybettiren bir anlayışa sahibiz Asla şuraya talibim buraya talibim tarzında bir ifademiz olmaz bu zamana kadar da olmamıştır. Ama bize verilen hiçbir görevden de kaçmamışızdır. Çünkü biz bu davayı bambaşka saiklerle sahiplenmişiz. Bambaşka boyutta. Birçok şeyden fedakarlıklar yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu fedakarlıklar içerisinde yarın şu mevki olur şu makam olur diye bir husus bir durum asla yoktur.”

İl Başkanı Alim, tek gayelerinin Rize’ye ve hemşehrilerine hizmet olduğunu kaydettiği açıklamasında şöyle konuştu: “4 yılı aşkın il başkanlığı görevim devam ediyor. Eğer bu görevimizi layıkıyla yapabildiysek ne mutlu bize. Tek gayemiz hemşehrilerimize, ilimize eğer faydalı olabiliyorsak bu konuda bir bilgi birikimiz, bir donanımımız varsa bunu aktarabilmek. Bütün koşularımızı, yorulmamızı bu uğurda yapabilmek. Benim bir hedefim, bir gayem var. 2023 seçimlerinde tüm gönlümle, nasıl anlatsam tüm arzumla şunu istiyorum. 3 tane milletvekilimizin AK Partili milletvekili olması. 2024’te bambaşka bir arzum var. 2024’te Rize’deki belediyelerin AK Partili belediyesi olması. Şöyle bir arzum var 21 yıl Rize’de iktidar partisi il başkanı AK Partiliydi. Rabbim inşallah nasip eder bir 21 yıl daha bir 30 – 40 yıl daha Rize’de iktidar partisi il başkanı AK Partili isim olur. Böyle bir hedefim var, böyle bir arzum var, rabbimden böyle bir duam var, inşallah böyle olur. Yoksa biz kalkıp ta ufacık, kendi siyasi bir hedef kendimize koyarak bu hedefe ulaşmak için koca bir teşkilatı, büyük bir kesimi peşimizden koşturacak kadar gaflette, delalette olan birisi değiliz. Böyle bir duruşa da sahip değiliz. Buna sahip olanlar olabilir, bu doğrultuda hareket etmek isteyenler olabilir, kendi hırsında, hırsıyla hareket edip geçmişte oldu bunlar teşkilatın birliğini, bütünlüğünü önemsememiş olanlar olabilir ama bu bizi bağlamaz. Bizim için aslolan teşkilatın birlik ve bütünlüğü. Teşkilatın birlik ve bütünlük içerisinde önümüzdeki ilk seçim olan 2023 seçimlerine hazırlanması ve Allah’ın izniyle de zaferle bu seçimden çıkılması. Bizim bütün hedefimiz, bütün gayemiz bu doğrultudadır diğer konular esasında bizi pek ilgilendirmiyor.”

resit-hapeloglu-ishak-alim-hamza-meral.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
49 Yorum